Sunday, December 19, 2010

~ Manjaku@ Bangi

Hi, semalam...kami pergi ke kedai Manjaku @ Bangi...oleh kerana kedai ni sedang membuat 'sale' maka kami tidak melepaskan peluang untuk membeli persiapan serba sedikit barangan untuk baby ke-2 kami...alhamdulillah selepas di'confirm'kan oleh doktor bahawa kami bakal mendapat baby gurl...so kali ni mcm konfiden sikitla nak pilih n beli baju yang macam mane...ahahhah..sudah tentula elemen baju berwarna pink2.. berada dalam fikiran aku time tu...:)



Oh ya..sebenarnya kedai ni ada kat kajang, wangsa maju(umah dah jauh...tak dpt nk ke sane)...tapi kami lebih suka pergi ke sini berbanding outlet di kajang adalah disebabkan keselesaan dalam mencari parking..dan ruang kedai agak besar...kalau kat pekan kajang tu..amatlah payah menacari parking...kena 2 3 pusing...tu pun lum tentu dapat .:(



Sampai di sana...macam biasela..kalau bab2 memilih..mencari...mesti aku nyer tugas...so en hubby meninggalkan aku di tingkat bawah dan dia ke tingkat atas bersama harris..lega aku...hehehe...aku bab2 pilih barang ni memang agak cerewet..dan aku akan pusing 2 3 kali setiap rak dan membandingkan harga antara satu jenama ngan satu jenama dulu..bile puas ati je...baru masuk dalam bakul...bersederhana dalam berbelanja...
tapi sedikit kesal la..sbb ntah macam mane aku leh tertinggal list barang kt umah...so aku beli mana yg aku ingat je..huhu..sampai sikat pun leh lupa nak beli..



Lastly,terima kasih pada en hubby yang telah sponsor barangan ni..luv u much....ada masa kita gi lagi yek..ahahaha







Antara keperluan untuk si adik...huggies tu free gift..yang lain macam sabun baju, berus botol susu,blanket,minyak yuyi...simple dimple bag...lama tul kami idamkan bag ni...bag yang memang stylo..pastu senang nak buh flusk, barang2 baby..sebab ada partition sume..rege bag ni dalam rm80..huhu..mahal giler...thanks abg...really appreciated!

oh yang pelapik bra tu tentulah aku nyer...:)


Baju untuk si adik...:)




Harris ngan beg barunya...:)


........................................................................

Barang2 lain yang masih belum dibeli...



Nursing bra

Nursing Pillow
(yang ni memang perlu beli..sbb sakit pinggang time bf harris dulu)

Nursing poncho/cover

Bottle feeding to store breast milk

Gamat Healin

Jamu?? Maybe cr set bersalin nonaroguy kut

Ginger cream (nak bagi slim.. )


baby comb /toiletries


LAST BUT NOT LEAST

Deep Freezer....store frozen breast milk







No comments: